Adatkezelési beállítások

A GearUp.hu webáruház süti (cookie) fájlokat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.

JBL Flip 6 vs EarFun UBOOM L: Melyik bluetooth hangszóró a nyerő?

Ha nem tudod, milyen hangszórót vigyél magaddal a Balcsira, ideje elolvasnod az összehasonlításunkat.

 

Hangminőség

A JBL Flip 6 már az alapértelmezett beállításaival is remekül kiegyensúlyozott hangzást biztosít. Az ének és a hangszerek is tisztán szólnak, így egyik zenei műfajjal sem lesz gondja. Az igazi "secret sauce" azonban a JBL Portable alkalmazás, amiben egy grafikus hangszínszabályzót találsz, amellyel a saját ízlésedre szabhatod a  

Az EarFun UBOOM L is kellemes hallgatási élményt nyújt. Meglepően kiegyensúlyozott hangprofilja van, bár hiányzik belőle az a részletgazdagság, ami a Flip 6-ban megvan. „Indoor” és „Outdoor” módokat kínál, amivel ahogy azt a neve is sugallja, a beltéri és a kültéri használathoz tudod igazítani a hangszóró hangzását. 

Méretük miatt egyik hangszóró sem fog elkápráztatni dübörgő basszussal, de a Flip 6 egy kicsit több mélyhangot kínál.

 

Dizájn és hordozhatóság

Mindkét hangszóró jól hordozható, és könnyedén elfér egy táskában. Mindkét hangszóró az IP67-es besorolással büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy teljesen porállóak, és kibírják a vízben való merülést (akár egy méterig és 30 percig). Ez azt jelenti, hogy gond nélkül használhatod őket a strandon vagy a medence mellett, és egy vadabb buli során sem kell aggódnod miattuk. A JBL Flip 6 a klasszikus, strapabíró JBL érzettel rendelkezik, feszes szövetborítással és szívós gumi végsapkákkal. Az EarFun UBOOM L is masszívnak érződik, de egyes műanyag részei, például a passzív radiátorok környékén, összehasonlításban kicsit olcsóbb hatásúak. A Flip 6 egy praktikus hordozószíjjal is rendelkezik, és kilenc szórakoztató színvariáció közül választhatod ki a számodra megfelelőt.

 

Akkumulátor

A JBL Flip 6 12 órás üzemidőt ígér, de a tesztelés során ennél kevesebbet sikerült kicsikarni belőle. Az EarFun UBOOM L maximum 16 órás lejátszási idővel büszkélkedhet. Ez a hangerőtől és a beállításoktól függ, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a UBOOM L jobban tartja a töltést.

 

Extrák

A JBL Flip 6 tele van extrákkal. A „PartyBoost” funkció lehetővé teszi több kompatibilis JBL hangszóró csatlakoztatását, ami igazán szórakoztató tud lenni, ha a barátaid is hasonló hangszóróval rendelkeznek. Az UBOOM L-nek is van egy ügyes trükkje, a „Video Mode” csökkenti a hangkésleltetést, ami tökéletes kiegészítővé teszi, ha például a telefonodon akarsz filmet nézni. Egy dolog hiányzik a Flip 6-ról, a mikrofon, így nem használható hívásokhoz, de a Bluetooth kapcsolat sziklaszilárd volt a tesztek során.Az UBOOM L viszont rendelkezik mikrofonnal a kihangosításhoz, sőt még a telefon hangasszisztensével is működik. Ráadásul van egy szabványos AUX bemenete is, ha vezetékes kapcsolatot szeretnél használni.

 

Az ítélet

A JBL Flip 6 és az EarFun UBOOM L is nagyszerű hangszóró, mindkettő az erősen ajánlott kategóriába esik és bármelyikkel nyugodtan elindulhatsz a Balcsira. A JBL Flip 6-ot a testreszabhatósága és kiváló anyaghasználata igazi prémium party kellékké teszi. Az EarFun UBOOM L az okosabb választás, ha jobb akkumulátor-üzemidőt, kihangosított hívást, hangasszisztenst vagy vezetékes kapcsolatot szeretnél használni, mindezt pedig kedvezőbb áron.

 

Műszaki jellemzők    

  JBL Flip 6 EarFun UBOOM L
Méretek 6,6 cm x 17,8 cm x 7,1 cm 8,1 cm x 19,3 cm x 7,9 cm
Súly 0,54 kg 0,73 kg
IP Besorolás IP67 IP67
Bluetooth Verzió 5.1 5.0
Frekvenciaátvitel 63Hz - 20kHz 80Hz - 20kHz
Akkumulátor üzemidő 12 óra 16 óra
Extra Jellemzők PartyBoost, Grafikus EQ, USB-C Töltőport Kihangosító, Hangasszisztens, Videó Mód, Aux Bemeneti Port